یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳

درباره مجموعه

company

درباره مجتمع پتروشیمی تخت‌جمشید 

مجتمع پتروشیمی تخت جمشید (TJPC) در دو فاز ساخته و مورد بهره برداری قرار گرفته است که فاز اول آن شامل واحد تولید الاستومر استایرن بوتادین رابر(SBR) به روش پلیمریزاسیون سرد با ظرفیت  اسمی30 هزار تن در سال با تکنولوژی GOODYREAR و یک واحد تولید پلی بوتادین رابر (PBR) به روش پلیمریزاسیون محلولی با کاتالیست زیگلرناتا با ظرفیت اسمی 12 هزار تن در سال با تکنولوژی BF GOODRICH می باشد که عملیات اجرایی آن در آذر ماه سال 1391 آغاز گردید و در نیمه اول سال 1393 به بهره برداری رسید.

عملیات احداث فاز دوم آن شامل یک واحد تولید پلی بوتادین رابر (PBR) به روش پلیمریزاسیون محلولی با کاتالیست زیگلرناتا با ظرفیت اسمی 50 هزار تن در سال با دانش کاملا"بومی در آذرماه سال 1396 آغاز گردید و تمامی مراحل مهندسی، خرید و اجرا و راه اندازی آن توسط متخصصان و کارشناسان داخلی شرکت انجام و در نیمه دوم سال 1398 به بهره برداری رسیده است.

اصلی ترین خوراک های مورد نیاز پتروشیمی تخت جمشید مونومرهای 3و1 بوتادین و استایرن می باشد. بوتادین از طریق خط لوله از پتروشیمی امیرکبیر و بوسیله تانکر از پتروشیمی های جم،شازند و تبریز تامین می شوند و خوراک استایرن بوسیله تانکر از پتروشیمی پارس عسلویه تامین می گردد، همچنین عمده سرویس های جانبی مورد نیاز  مجتمع از قبیل بخار،آب خنک کننده و CHILLED WATER توسط واحد های احداث شده در مجتمع تامین می گردد و سایر سرویس های جانبی از قبیل برق ،آب RO ،نیتروژن و هوای ابزاردقیق از پتروشیمی فجر تامین می گردد.

شرکت پتروشیمی تخت جمشید با نگاه ویژه به ملاحظات زیست محیطی در زمینه کاهش تولید آلاینده ها ، یک واحد تصفیه خانه پساب صنعتی پیشرفته طراحی و احداث نموده است.

محصولات

SBR,PBR محصولات استراتژیک مورد استفاده در صنایع تایرسازی و تولید قطعات لاستیکی می باشند که پتروشمی تخت جمشید پس از تامین نیاز صنایع داخلی کشور مابقی تولیدات خود را که حدود پنجاه درصد تولیدات می باشد به کشورهای چین، ترکیه،کشورهای جنوب شرق آسیا ( ویتنام، مالزی، اندونزی) صادر می نماید .

 


تاریخ بروزرسانی : ۲۲ تیر ۱۴۰۱ ۱۶:۳۳